Ramon Pardina Villanueva
(Barcelona, 1977)

Després d’una trajectòria com a creatiu publicitari, ha escrit guions per a programes d’humor com Polònia, El Foraster, Buenafuente, Late Motiv o Vosaltres mateixos, a banda de sotsdirigir el late night per a TV3 Zona Franca. També ha estat guionista del documental Les set vides del Perich i la docusèrie Núñez.

Ha publicat els llibres de relats La novel·la que no he escrit mai (Premi Miquel Àngel Riera de narrativa breu 2005), El jugador de futbolí que volia córrer la banda (Premi Joan Santamaria de narració 2007), L’home més feliç del món (Premi Recvll de narració Joaquim Ruyra 2010), El club dels homes amb bigoti (El petit editor, 2016) i El gran circ domèstic (Premi 7 Lletres 2021). Juntament amb Quim Masferrer, va coescriure el Dietari d’El Foraster (Ara Llibres, 2014). L’home de la porteria (Ara Llibres, 2024) és el seu darrer llibre.

També ha publicat les novel·les gràfiques El president de Barcelona (Doble Tinta de Pagès editors, 2024) dibuixada per Òscar Sarramia i La furgo (La Cúpula, 2018), dibuixada per Martín Tognola i que ha estat traduïda al francès i l’alemany. També n’ha escrit el guió de l’adaptació cinematogràfica, que s’estrenarà properament.

És col·laborador de ràdio al Via Lliure de RAC 1, al Fabricació Pròpia de Ràdio Estel i és professor a La Llama School. Finalment, ha escrit aquesta biografia en tercera persona amb la pretensió un tant ridícula de fer veure que ho ha fet una altra persona tot i que, evidentment, és ell mateix.