Ramon Pardina Villanueva
(Barcelona, 1977)

Després d’una trajectòria com a creatiu publicitari, ha escrit guions per a programes d’humor com Polònia, El Foraster, Buenafuente o Late Motiv, a banda de sotsdirigir el late night per a TV3 Zona Franca. També ha estat guionista del documental Les set vides del Perich i la docusèrie Núñez.

Ha publicat els llibres de relats La novel·la que no he escrit mai (Premi Miquel Àngel Riera de narrativa breu 2005), El jugador de futbolí que volia córrer la banda (Premi Joan Santamaria de narració 2007), L’home més feliç del món (Premi Recvll de narració Joaquim Ruyra 2010), El club dels homes amb bigoti (El petit editor, 2016) i El gran circ domèstic (Premi 7 Lletres 2021). Juntament amb Quim Masferrer, ha coescrit el llibre Dietari d’El Foraster (Ara Llibres, 2014). Enguany, acaba de publicar el còmic El president de Barcelona, dibuixat per Òscar Sarramia, dins la col·lecció Doble Tinta de Pagès Editors.

En castellà, ha escrit la novel·la gràfica La furgo (La Cúpula, finalista Premi Junceda 2019), dibuixada per Martín Tognola i que ha estat traduïda al francès i l’alemany.

És col·laborador de ràdio al Via Lliure de RAC 1 i professor a La Llama School. Finalment, ha escrit aquesta biografia en tercera persona amb la pretensió un tant ridícula de fer veure que ho ha fet una altra persona tot i que, evidentment, és ell mateix.