Ramon Pardina Villanueva
(Barcelona, 1977)

Després d’una trajectòria com a creatiu publicitari, ha escrit guions per a programes d’humor com Polònia, Crackòvia, El Foraster, Buenafuente o Late Motiv. També ha estat guionista del documental Les set vides del Perich i sotsdirector del late night de TV3 Zona Franca.

Ha publicat els llibres de relats La novel·la que no he escrit mai (Premi Miquel Àngel Riera de narrativa breu 2005), El jugador de futbolí que volia córrer la banda (Premi Joan Santamaria de narració 2007), L’home més feliç del món (Premi Recvll de narració Joaquim Ruyra 2010), El club dels homes amb bigoti (El petit editor, 2016) i, juntament amb Quim Masferrer, el llibre Dietari d’El Foraster (Ara Llibres, 2014).

Enguany, acaba de publicar el llibre de relats El gran circ domèstic (Pagès editors), guardonat amb el XVI Premi 7 Lletres 2021.

En castellà, ha escrit la novel·la gràfica La furgo (La Cúpula, finalista Premi Junceda 2019), dibuixada per Martín Tognola i que ha estat traduïda al francès i l’alemany. Properament, està prevista la publicació del seu primer còmic en català: El president de Barcelona, dibuixat per Oscar Sarramia dins la col·lecció Doble Tinta de Pagès Editors.

És col·laborador de ràdio al Via Lliure de RAC 1 i professor a La Llama School, la primera escola d’humor on line. Finalment, ha escrit aquesta biografia en tercera persona amb la pretensió un tant ridícula de fer veure que ho ha fet una altra persona tot i que, evidentment, és ell mateix.