Llibres

Ramon Pardina, Pagès editors (2011)

L’home més feliç del món

Inclou nou relats al voltant de la infelicitat, la responsabilitat de la maduresa, l’escriptura i els petits moments de felicitat, fugaços, que afloren de tant en tant enmig de tot això. Però, per sobre de tot, són nou contes escrits amb voluntat de divertir, de jugar amb el lector i amb una mica de sort fer-lo pensar que, comparat amb els protagonistes d’aquestes històries amb un punt d’humor i de vegades surrealistes, ell també és l’home més feliç del món.

Premi Joaquim Ruyra-Premis Recvll de narració 2010.

Un home s’ha llevat de bon matí i, com que s’avorria, ha decidit canviar-li el nom al món. A partir d’ara, li dirà Juanita.

La pick up de color taronja no és el meu vehicle i les camises de quadres no són la meva manera de vestir.

Jo, que mai no havia cregut en la participació de les muses, un bon dia m'hi vaig trobar no pas amb una de sola, sinó dues.

Vivir sobre ruedas tiene sus ventajas. Nunca te cansas de las vistas. Ni de los vecinos.

Sempre havia sentit dir que el Raval era conegut per la vida dels seus carrers. Però el que més em va sorprendre, només arribar-hi, van ser els terrats. Una barreja d'ordre i anarquia.

L'August portava escrita la seva professió al nom. Igual que la Blanca. L'A i la B, les dues primeres lletres de l'alfabet. Tots dos havien nascut en una família de comediants.

Falten dos dies per a un partit del Barça contra el Madrid al Camp Nou. A les redaccions esportives de tot el país, els telèfons sonen per sorpresa. El compte enrere a l’esclafit d’una bomba.