Llibres

Ramon Pardina i Martín Tognola, La Cúpula (2018)

La furgo

“Oso vive sobre ruedas. Su hogar es una furgoneta con la que hace varios kilómetros al día buscando aparcamiento, ofreciendo itinerarios clandestinos a turistas o llevando al cole a su hija Violeta. Las ventajas de vivir en ruta son varias: todo está cerca, no pagas alquiler y no tienes que rendir cuentas con los vecinos.”

Aquesta novel·la gràfica ha estat finalista del Premi Junceda 2019 i ha estat traduïda al francès per l’editorial Michel Lafon i a l’alemany per Insekten Haus.

Ni tan sols Déu –el Creador en majúscules– es pot considerar cent per cent original, doncs va crear l’home (fins el moment, la seva creació més reconeguda) a imatge i semblança seva.

Va esguardar els seus companys de demarcació i els va veure perfectament arrenglerats, equidistants, ordenats segons una disciplina gairebé militar, germànica.

Un home s’ha llevat de bon matí i, com que s’avorria, ha decidit canviar-li el nom al món. A partir d’ara, li dirà Juanita.

La pick up de color taronja no és el meu vehicle i les camises de quadres no són la meva manera de vestir.

Jo, que mai no havia cregut en la participació de les muses, un bon dia m'hi vaig trobar no pas amb una de sola, sinó dues.

Vivir sobre ruedas tiene sus ventajas. Nunca te cansas de las vistas. Ni de los vecinos.

L'August portava escrita la seva professió al nom. Igual que la Blanca. L'A i la B, les dues primeres lletres de l'alfabet. Tots dos havien nascut en una família de comediants.