Llibres

Ramon Pardina, Pagès editors (2011)

L’home més feliç del món

Inclou nou relats al voltant de la infelicitat, la responsabilitat de la maduresa, l’escriptura i els petits moments de felicitat, fugaços, que afloren de tant en tant enmig de tot això. Però, per sobre de tot, són nou contes escrits amb voluntat de divertir, de jugar amb el lector i amb una mica de sort fer-lo pensar que, comparat amb els protagonistes d’aquestes històries amb un punt d’humor i de vegades surrealistes, ell també és l’home més feliç del món.

Premi Joaquim Ruyra-Premis Recvll de narració 2010.

Ni tan sols Déu –el Creador en majúscules– es pot considerar cent per cent original, doncs va crear l’home (fins el moment, la seva creació més reconeguda) a imatge i semblança seva.

Va esguardar els seus companys de demarcació i els va veure perfectament arrenglerats, equidistants, ordenats segons una disciplina gairebé militar, germànica.

Un home s’ha llevat de bon matí i, com que s’avorria, ha decidit canviar-li el nom al món. A partir d’ara, li dirà Juanita.

La pick up de color taronja no és el meu vehicle i les camises de quadres no són la meva manera de vestir.

Jo, que mai no havia cregut en la participació de les muses, un bon dia m'hi vaig trobar no pas amb una de sola, sinó dues.

Vivir sobre ruedas tiene sus ventajas. Nunca te cansas de las vistas. Ni de los vecinos.

L'August portava escrita la seva professió al nom. Igual que la Blanca. L'A i la B, les dues primeres lletres de l'alfabet. Tots dos havien nascut en una família de comediants.